-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10142 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

بعد از مرگ مادر، خواهر بزرگم در اثر بدگويي پدرم را از ما دور كرده و تمام اموال منقول خود را از خانه بيرون برد و اموال غير منقولش را نيز به نام خود و بچههايش كرد. ميگويد كه از روحاني محل پرسيدم: آيا پدرم ميتواند تمام اموال منقول و غير منقول را به بعضي از فرزندانش بدهد؟ گفته: هيچ مانعي ندارد. خواهشمندم كلمه شرعي چنين عملي را بيان فرماييد.

از فقيه عالي قدري سؤال شد: شخصي در مرضي كه منجر به موت وي شده است، منزل مسكوني خود را به نوه هايش مصالحه كرده و زمين زراعتي خود را فروخته است. آيا اين تصرفات جايز است؟

ايشان در پاسخ فرمود: بلي، اظهر اين است كه معامله و فروش و مصالحه انسان، در مرضي كه به آن مرض از دنيا ميرود، صحيح است، اگر چه مازاد بر ثلث باشد.(1)

نيز از آن بزرگوار سؤال شد: آيا هبه در مرض موت صحيح است؟ در پاسخ گفتند: بلي، اقوي صحّت است، هر چند زايد بر ثلث باشد.(2)

باز در پاسخ اين سؤال پدري در زمان حيات خود به يكي از فرزندانش گفته: در زميني براي خود خانه بسازد، او هم ساخته است، حال بعد از فوت پدر، آيا ورثه ديگر از آن زمين ارث ميبرند يا خير؟ فرمود: اگر زمين را به او بخشيده باشد، كسي حق مزاحمت او را ندارد و بقيه از آن ارث نميبرند.(3)

با توجه به پرسش و پاسخهاي فوق جواب سؤال اين است كه پدر شما ميتواند تمام اموال منقول و غير منقول خود را به خواهر بزرگ و بچههاي او ببخشد و هبه كند. گفتني است: به هر وسيلهاي شده رضايت پدر را جلب كنيد و نگذاريد شما را عاق كند كه عاقبت بسيار تلخي در پي خواهد داشت، اگر چه تمام اموال خود را به خواهر بزرگي هبه كرده باشد.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.